Economie & Financiële markten

UPDATE FINANCIËLE MARKTEN – JULI 2023

Ondanks verder verslechterende voorlopende indicatoren komen er sterke economische cijfers vanuit de VS. Europa laat een marginaal herstel zien. Te hoge kerninflatie blijft aanhouden. Kwartaalcijfers op de beurs opnieuw beter dan verwacht en de Amerikaanse 10-jaarsrente komt weer boven de 4%. Deze maand in focus: hervormingen op Japanse beurs bieden mogelijkheden.

Download PDF bestand van de brochure.

UPDATE FINANCIËLE MARKTEN – JUNI 2023

De economie houdt zich in de eerste helft van dit jaar beter dan dat we hadden verwacht. Zowel aandelen als obligaties laten een plus zien. Toch denken we nog steeds dat bij het huidige economische klimaat een voorzichtige beleggingsstrategie past.

Download PDF bestand van de brochure.

UPDATE ECONOMIE EN FINANCIËLE MARKTEN – MEI 2023

Voorlopende economische indicatoren blijven wijzen op economische neergang maar sterke banencijfers uit de VS zorgen voorlopig voor verlichting. Winstcijfers verrassen opnieuw positief, maar historisch hoge shortposities laten een ander beeld zien. Akkoord over schuldenplafond mogelijk niet alleen maar positief voor de Amerikaanse economie.

Download PDF bestand van de brochure.

UPDATE ECONOMIE EN FINANCIËLE MARKTEN – APRIL 2023

Voorlopende economische indicatoren wijzen met name in Europa naar een stagnerende groei. Daarentegen zorgt het groeiherstel van China voor een gunstiger vooruitzicht voor opkomende markten. Winstcijfers van beursgenoteerde bedrijven verrasten positief maar onze verwachting blijft dat de hoge waarderingen niet ondersteund zullen blijven. Hierdoor blijven aandelen onaantrekkelijk. Ondanks aanhoudende hoge rentes blijven we negatief over staatsobligaties.

Download PDF bestand van de brochure.

UPDATE ECONOMIE EN FINANCIËLE MARKTEN – MAART 2023

Naast aanhoudende kerninflatie en lagere groeiverwachtingen, speelt ook financiële stabiliteit, als gevolg van de onrust in de bankensector, een rol in de verwachtingen omtrent economische groei. De grote vraag is of een soft landing mogelijk is, of dat de lagere verwachte rentes het resultaat zijn van een aankomende recessie.

Download PDF bestand van de brochure.

UPDATE FINANCIËLE MARKTEN – FEBRUARI 2023

In februari zorgen tegenvallende inflatiecijfers, sterke arbeidsmarktcijfers en de daarop volgende verwachte renteverhogingen door centrale banken voor een draai in het sentiment op financiële markten. De eerdere verwachting dat beleidsrentes wellicht voor het einde van het jaar zal dalen, wordt hiermee flink getemperd.

Download PDF bestand van de brochure.

UPDATE FINANCIËLE MARKTEN – JANUARI 2023

Beleggers zijn het nieuwe jaar optimistisch begonnen. Rentes daalden, terwijl aandelenindices met meerdere procentpunten stegen. Meevallende economische groeicijfers, lagere inflatie en de hoop dat renteverhogingen door centrale banken bijna ten einde zijn, bleven in januari bijdragen aan het positieve sentiment. Wij zijn er echter nog niet van overtuigd dat we voorbij het economische dieptepunt zijn.

Download PDF bestand van de brochure.

VOORUITBLIK 2023

Met een oorlog, (geopolitieke) conflicten, een energiecrisis in Europa en torenhoge inflatie kwam het afgelopen jaar een 40-jarige periode van zeer beperkte macro-economische volatiliteit ten einde. We zijn beland in een nieuwe economische realiteit die financiële markten flink heeft opgeschud en beleggers voor grote uitdagingen stelt de komende periode.

De Vooruitblik 2023 gaat over economische ontwikkelingen in Europa, de Verenigde Staten, China en opkomende markten en gevolgen voor financiële markten. Verder delen we onze verwachtingen en vooruitzichten voor de verschillende beleggingscategorieën.

Download PDF bestand van de brochure.