Economie & Financiële markten

UPDATE FINANCIËLE MARKTEN – FEBRUARI 2023

In februari zorgen tegenvallende inflatiecijfers, sterke arbeidsmarktcijfers en de daarop volgende verwachte renteverhogingen door centrale banken voor een draai in het sentiment op financiële markten. De eerdere verwachting dat beleidsrentes wellicht voor het einde van het jaar zal dalen, wordt hiermee flink getemperd.

Download PDF bestand van de brochure.

UPDATE FINANCIËLE MARKTEN – JANUARI 2023

Beleggers zijn het nieuwe jaar optimistisch begonnen. Rentes daalden, terwijl aandelenindices met meerdere procentpunten stegen. Meevallende economische groeicijfers, lagere inflatie en de hoop dat renteverhogingen door centrale banken bijna ten einde zijn, bleven in januari bijdragen aan het positieve sentiment. Wij zijn er echter nog niet van overtuigd dat we voorbij het economische dieptepunt zijn.

Download PDF bestand van de brochure.

VOORUITBLIK 2023

Met een oorlog, (geopolitieke) conflicten, een energiecrisis in Europa en torenhoge inflatie kwam het afgelopen jaar een 40-jarige periode van zeer beperkte macro-economische volatiliteit ten einde. We zijn beland in een nieuwe economische realiteit die financiële markten flink heeft opgeschud en beleggers voor grote uitdagingen stelt de komende periode.

De Vooruitblik 2023 gaat over economische ontwikkelingen in Europa, de Verenigde Staten, China en opkomende markten en gevolgen voor financiële markten. Verder delen we onze verwachtingen en vooruitzichten voor de verschillende beleggingscategorieën.

Download PDF bestand van de brochure.