Daarom Commenda

Onafhankelijk

Commenda is niet verbonden aan enige financiële instelling. In het belang van onze cliënten doen wij zelf niet aan vermogensbeheer en geven wij geen beleggings- of fiscaal advies. Doordat iedere vorm van belangenverstrengeling is uitgesloten, kunnen wij als uw onafhankelijke adviseur de kosten van vermogensbeheer optimaal uitonderhandelen, de juiste partij voor u selecteren en vermogensbeheerders beoordelen. Als family office zijn wij hierin uniek. Commenda is volledig eigendom van de partners, die er dagelijks als uw adviseur werken.

 

Toegang tot topexperts

Commenda biedt u toegang tot ons uitgebreide netwerk van betrouwbare en deskundige adviseurs in binnen- als buitenland. Wij kennen deze vooraanstaande experts goed en bundelen hun kennis voor meerdere cliënten. Die synergie biedt schaalvoordelen, waaronder de bundeling van ideeën en assets en betaalbare toegang tot topservices van ’s werelds beste specialisten in vermogensbeheer, advocatuur, accountancy, notariaat, fiscaliteit en vastgoed.

 

Persoonlijk

Als cliënt van Commenda hebt u een vast aanspreekpunt. Een senior partner die uw wensen en uw situatie door en door kent en u proactief voorziet van advies op maat. Een deskundig klankbord waar u met al uw vragen terecht kunt.

 

Vertrouwen en compliance

Discretie is de basis voor ons werk. Wij weten hoe belangrijk uw privacy is. U biedt ons openheid over al uw activiteiten. Wederzijds vertrouwen is de basis van onze langdurige relatie met cliënten.

Een waarborg voor naleving van alle regels vormt onze afdeling Compliance. De interne Compliance Officer bewaakt voortdurend onze integriteit. In uw en ons belang blijft Commenda ver weg van corruptie, fraude en witwaspraktijken. Jaarlijks vindt er ook een externe audit plaats, zodat belanghebbenden erop kunnen vertrouwen dat de financiële positie van Commenda correct wordt weergegeven.

Ook screenen wij onze medewerkers volledig. De Nederlandse wet verplicht ons dat deels ook bij u te doen. Zoveel van elkaar weten geeft een bijzondere relatie, daar gaan wij uiterst integer mee om.

Commenda staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en beschikt over alle benodigde vergunningen, waaronder een licentie van DNB op grond van de Wet toezicht trustkantoren.

 

Innovatieve IT

Ons softwaresysteem vormt, samen met onze mensen, het hart van het bedrijf. Innovatieve technologie vormt het geheim achter onze geavanceerde rapportages.

Ook bij IT heeft het bewaken van uw privacy prioriteit. Uw gegevens worden uitsluitend opgeslagen bij Commenda, waar we op het gebied van databeveiliging de hoogst mogelijke certificering hebben. Controles door externe veiligheidsexperts zorgen ervoor dat Commenda voortdurend blijft voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen.

 

De naam Commenda

Al in de 12e eeuw bestond in Italië de Commenda, een ondernemingsvorm met twee vennoten. De ene vennoot had geld te investeren. Daarvan werd handelswaar gekocht. De tweede vennoot begeleidde de goederen naar een handelsstad, om deze met een lokale koopman te verkopen. De reizende vennoot keerde vervolgens terug met het geld en de winst.