Aanmelding webinar Impact meten

Vrijdag 5 november 2021 van 10:00 tot 11:30 uur.

Vul hier uw naam en e-mailadres is en u ontvangt:
– Het programma
– De link voor deelname via Zoom

Aanmelden Webinar

Aanmelden Webinar

Over het webinar ‘Impact meten’

De kern van impact beleggingen is het behalen van een financieel én maatschappelijk rendement. Het financiële rendement van een belegging is eenduidig en veelal goed uitlegbaar. Maar dit geldt helaas nog niet voor de impact van een belegging op onze samenleving. Toch zijn investeerders steeds vaker op zoek naar zekerheid en bewijs dat een investering leidt tot positieve impact. Eén manier om bedrijven te stimuleren om zich te richten op impact, is door hen te vragen hierop te rapporteren. Ook kan een deel van de beloning van een manager gekoppeld worden aan behaalde impact. In beide gevallen is de meetbaarheid van impact noodzakelijk.

Het meten van impact is complex en volop in ontwikkeling. Sectorinitiatieven, zoals IRIS indicatoren, het raamwerk van het Impact Management Project en de lancering van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) dragen bij aan standaardisatie. Maar in afwezigheid van één eenduidig meetsysteem op impact heeft een aantal partijen ook eigen methodieken ontwikkeld.

Het onderwerp van ons webinar is Impact Meten. Michiel Lenstra van de Wire Group zal ingaan op het belang van impact meten, wat het inhoudt en hoe je impact kunt meten. Impact Institute zal het onderwerp concreet maken door een voorbeeld te geven van de impactmeting voor een bedrijf. Daarnaast hebben wij een family office gevraagd om hun verhaal te doen: hoe komen zij tot de impact van hun beleggingen. We sluiten af met de presentatie van een Australische fondsmanager, die zal uitleggen hoe impact meten geïntegreerd is in haar fondsen en werkwijze. Het programma ziet er als volgt uit:

TijdOnderwerpSpreker
10:00 - 10:05IntroductieMedy Blankvoort, Commenda
10:05 - 10:25Impact meting: het ‘waarom’, het landschap,
de uitdagingen, en de keuzes van Wire Group
Michiel Lenstra, Wire Group
10:25 - 10:35Impact measurement - Case study on solar powered
water pumps and irrigation systems
Megan Roux, Impact Institute
10:35 - 10:45Opzetten van een eigen impact meetsysteemAna Pimenta, Family Office Blink
10:45 - 10:55Een persoonlijk verhaalPiet Colruyt, impact investeerder
10:55 - 11:05Commenda’s kijk op impact metenMarieke François, Commenda
11:05 - 11:15Investeringsmogelijkheid: Australian Farmlands FundCullen Gunn, Kilter Rural
11:15 - 11:30Q&A en afsluitingMedy Blankvoort, Commenda